L’infant imita accions de la vida quotidiana del món dels adults en el joc simbòlic. El fet d’explorar i reproduir el món adult, permet conèixer l’entorn social que l’envolta i fa que desenvolupi el seu pensament creatiu.
El joc estimula la curiositat i aquesta motiva al nen per a l’aprenentatge; per això, a través del joc, podem estimular les àrees que ens interessin.
L’adquisició del llenguatge permet el desenvolupament psicològic de l’infant. Per mitjà de la comunicació, l’infant interactua per adaptar-se al món, ser autònom i poder desenvolupar capacitats intel·lectuals superiors.
Les matemàtiques són un instrument per desenvolupar la capacitat de raonament. Així doncs, permeten als infants interpretar el món que ens envolta, modelitzar problemes de la vida real i facilitar la fonamentació de criteris i la presa de decisions.
Pedagogies que tenen en el seu focus central la figura de l’infant i adeqüen la transmissió de coneixements a la manera d’aprendre dels nens, amb materials adequats a la seva edat i habilitat
Aquests materials tenen un gran potencial educatiu ja que possibiliten manipular, investigar amb diversitat d’elements i gaudir d’una experimentació sensorial.
Disposem de les diferents taules de llum i sorra, i els seus elements d’exploració.
L’hora del pati és un dels moments més estimats pels nens; des de fora, es pot veure simplement com un temps de joc, però és molt més que això.
Desenvolupen amistats i entaulen converses amb altres companys units tan sols per l’interès de jugar i divertir-se. A través dels jocs, pots crear un pati viu per gaudir i aprendre amb tots els sentits
L’art, en qualsevol de les seves expressions, aporta valuosos elements que han d’estar presents en l’educació: amplia la imaginació i promouformes de pensament flexibles. La música permet una comunicació universal en la qual tots, d’alguna manera, ens entenem i expressem emocions i sentiments.